Ako mi ne utičemo na politiku, politika će uticati na nas.

Dobrodošli

Kako biste potpisali postojeće peticije, ili postavili nove, morate da se registrujete:

Podnosilac inicijative : Korisnik

Na osnovu člana 56. Ustava Republike Srbije, dole potpisani građani, podnose i zahtevaju odgovor na

 

P E T I C I J U

za    Proširenje rang liste za upis na prvu godinu studija Medicinskog fakulteta.

Ministarstvo prosvete

Nemanjina 22-26,

11000 BeogradPeticija za proširenje rang liste za upis na prvu godinu studija Medicinskog fakulteta. Razlog je neregularnost održavanja prijemnog ispita.  Postojale su sledeće:  

- Kašnjenje ispita sat vremena, dok je u ostalim gradovima ispit počeo na vreme

- IAKO SU UČENICI BILI TAMO POLA SATA PRE POČETKA ISPITA, KAKO JE I PISALO U KONKURSU, UMESTO U 12h, ispit počeo u 13h.

- Testovi su stigli nezapečaćeni, neupakovani. Kada su podelili jedan broj testova, videli su da im fali, i onda su išli ponovo da kopiraju kako bi podelili svima. Za to vreme, svi koju su dobili testove su se međusobno dogovarali. - Nedovoljan broj sala za rad. U tri sale za koje se godinama zna da se u njima prepisuje na prijemnom, radilo je ispit 600 ljudi. U pitanju su sale Patologija, Silos, Histofiziološki. - Korišćenje nedozvoljenih sredstava (mobilni telefoni,bubice i programabilni digitroni) 

- OMETAČI NISU RADILI, iako tvrde da jesu, takođe stariji studenti znaju da svakako ne rade za 063 mrežu.

- Prepisivanje i razmenjivanje testova radi upoređivanja rezultata - NAKON ŽALBE DA SE PREPISUJE NA SAMOM ISPITU, DEŽURNI SU IGNORISALI

- Odlazak u toalet bez pratnje dežurnih Statistiku ne želimo da iznosimo kao dokaz za nešto, jer to nije dokaz ni za šta, i lako se pobija sa čuvenim rečenicama "Mnogo jaka generacija, pa su zato dobri rezultati","Lak je bio prijemni ispit","Prijavljeno dosta odlicnih.." i slično. Zašto nisu bili isti uslovi polaganja kao na stomatologiji dan ranije, gde niko nije smeo da se okrene,izađe napolje ili upali telefon ?! Šteta je učinjena deci koja nisu prepisivala i koja bi se upisala da se držalo pravila KONKURSA. Naša molba upućena fakultetu je odbijena, rečeno nam je da pošaljemo molbu ministarstvu, a za to nam je potrebna podrška. Ne dozvolite da ovaj fakultet studiraju deca uticajnih ljudi, koja će sve ispite dati preko veze, kao ni deca koja su sve do sada postigla prepisivanjem.Da li želite podržati ovu inicijativu?

Broj glasova : 0

Postavi komentar