Ako mi ne utičemo na politiku, politika će uticati na nas.

Dobrodošli

Kako biste potpisali postojeće peticije, ili postavili nove, morate da se registrujete:

Podnosilac inicijative : građanka

Peticija za  zaštitu građana-ki koji su ostali bez posla u privatizovanim preduzećima ne svojom krivicom

Ministarstvo rada i socijalne politike

Nemanjina 11, Beograd

Premijer Ivica Dačić

Nemanjina 11, BeogradNa osnovu člana 56. Ustava Republike Srbije, dole potpisani građani, podnose i zahtevaju odgovor na

 

P E T I C I J U

 za  zaštitu građana-ki koji su ostali bez posla u privatizovanim preduzećima ne svojom krivicom ,koji imaju više od 50 godina, veliki radni staž ali nedovoljan, koji su mladi za penziju a stari za bilo kakav posao i neće niko da ih zaposli i koji su poniženi, takoreći na ivici gladi. Da im se omogući da dostojanstveno rade i zarade ili da im se omogući neka novčana nadoknada kako bi mogli normalno da žive i prežive.

Ostala sam bez posla zbog stečaja preduzeća "ALPOS" doo Aleksinac. Imam 51 godinu starosti i 29 godina radnog staža (28 godina radnog staža i 1 godinu preko nac. službe). Radila sam svo to vreme van struke. Inače po struci sam Profesor razredne nastave i nebrojano puta sam konkurisala u struci a i van struke, nažalost bezuspešno. Doživela sam da sestru koja je ostala bez posla ne svojom krivicom i mene izdržava majka narušenog zdravlja, koja ima 75 godina i čija je penzija oko 20.000,00 dinara. Oca nemamo. Poginuo je 1975.god. u rudarskoj nesreći u rudniku uglja u Aleksincu. Nemamo pravo na nikakav vid pomoći, a do posla ne možemo da dodjemo. Moj zahtev je da mi se omogući da radim i zaradim za život ili na osnovu stečenog radnog staža da dobijem neku nadoknadu kako bih mogla normalno i dostojanstveno da živim i preživim.Da li želite podržati ovu inicijativu?

Broj glasova : 5

Postavi komentar