Ako mi ne utičemo na politiku, politika će uticati na nas.

Dobrodošli

Kako biste potpisali postojeće peticije, ili postavili nove, morate da se registrujete:

Uslovi korišćenja

OBAVEŠTENJE U SKLADU SA ČLANOM 15
ZAKONA O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI

Komitet pravnika za ljudska prava od lica koja se registruju prikuplja podatke isključivo radi pomoći u ostvarivanju ustavnog prava na peticije i predloge, a za čije je ostvarenje neophodna identifikacija lica pred konkretnim adresatima peticija, odnosno predloga.

Podaci su tajni i poznati su jedino administratoru i ne smeju se prosleđivati nikome, izuzev u slučaju prethodnog pristanka lica.

Prosleđivanje određenih podataka moguće je vršiti jedino adresatu peticije, odnosno predloga i to u obliku podrške peticije, odnosno predloga. Budući da je naš zajednički cilj da se peticije odnosno predlozi nađu pred nadležnim institucijama, odnosno organima, i budu što pre rešene u korist lica koja peticiju podnosi, prihvatanjem uslova registrovanja prihvatate da se neophodni podaci o Vama šalju adresatu. Samo i jedino u tom slučaju Vaši podaci bi se prosleđivali bez traženja prethodne saglasnosti.

Pristanak lica za obradu podataka može se opozvati putem obraćanja administratorki, koja je dužna da izbriše podatke i obavesti lice o brisanju podataka.

Davanje lažnih podataka je kažnjivo.